WEDSTRIJD Juventini Beyne - Charleroi Action 21  3 - 3  (1-2)

DATUM 10-09-2003  21:15

DOELPUNTEN 13' Bongiovanni 1-0,14' Toukouki 1-1,17' Medina 1-2,27' Chaïbaï 1-3,33' 10m. Ben Amar 2-3,40' Ayaou 3-3

VERSLAG In de hoofdklasse speelde drievoudig landskampioen A.21 Charleroi woensdagavond in Beyne in een vervroegde wedstrijd van de tweede speeldag "slechts" 3-3 gelijk. Ayaou scoorde de gelijkmaker voor de lokalen op het allerlaatste moment want er was nog slechts één seconde te spelen! Dat betekent het eerste puntenverlies van het seizoen van de uitgesproken runner-up. Op de eerste speeldag vorige vrijdag verloor ook al Antwerpen in Bocholt (5-3). Bousbaa, Trickels en Jourdan liepen dicht bij de openingstreffer maar doelman Cragnaz weerde de lokale aanvalsgolven die Action 21 duidelijk in verlegenheid brachten. Kapitein Bongiovanni scoorde dan toch de verdiende gelijkmaker. Toch gingen de Carolo's na doelpunten van Toukouki en Medina met voorsprong de rust in. Chaïbaï verhoogde een eind in de tweede helft - toen de bezoekers het vertoon domineerden - tot 1-3. Charleroi viel echter stil. Ook al omdat de foutenlast hen parten speelde. Uit de eerste en enige tienmeter scoorde Ben Amar de aansluitingstreffer (2-3). Thuisgoalie Dandoy, de hele wedstrijd vlekkeloos en zoals de meeste van zijn maats werkelijk imponerend in hun aanpak, voorkwam de 2-4. Ben Amar werd in een alles-of-niets-offensief kort voor tijd nog vliegende doelman. Het leverde werkelijk op de valreep toch nog de verdiende gelijkmaker op. Ayaou slalomde over links voorbij twee Charleroi-verdedigers en zond zo scherp en hard voor doel dat doelman Cragnaz en Salazar, door Stegemann in de rug gezeten, de bal met nog één seconde op de chrono tegen de netten devieerden. De vreugde om deze onderhoopte stunt was uiteraard groot. Dit Juventini Beyne - met de gelauwerde coach Nico Papanicolaou (in het referendum van clubleiders en pers verkozen tot beste coach van het voorbije seizoen) sportief verantwoordelijk - is niet meer een doorsnee meeloper.